Nieuw : de elektrische step!

Nieuw : de elektrische step

Voor afstanden die net te lang zijn om te lopen is een elektrische step heel erg geschikt. Daarnaast zijn heel wat  elektrische step licht en gemakkelijk mee te nemen. Meer info over ons nieuw gamma elektrische steps vind je hier https://www.my-escooter.com/nl/

De nieuwe stedelijke mobiliteit ontwikkelt zich steeds verder. De nieuwe elektrische voortbewegingstoestellen verschijnen meer en meer in het stadsbeeld, hoverboards, gyropodes, elektrische steps of monowheels, je ziet ze steeds meer. De redenen van hun succes zijn onder meer de dalende aankoopprijs en de structurele toename van de files.

Maar waar mag u rijden met zo’n nieuw voortbewegingstoestel? In België is de wegcode hetzelfde voor alle nieuwe voortbewegingstoestellen: hoverboards, gyropodes (of segways®), elektrische steps of monowheels.  De plaats waar u mag rijden hangt af van uw snelheid.

  1. U rijdt op wandeltempo (max 6 km/u)?  Als u niet sneller gaat dan een voetganger, dat betekent 6 km/u, dan mag u zich verplaatsen op de stoep of in een voetgangerszone. U bent onderworpen aan dezelfde regels als de voetgangers.Let erop dat u goed zichtbaar bent en dat u uw toestel goed onder controle hebt om ongelukken te vermijden.
  2. U gaat sneller dan een voetganger.  Gaat u sneller dan 6 km/u? Dan wordt u door de Belgische wet beschouwd als een fietser. Op dat moment moet u rijden op het fietspad of, als er geen fietspad is,
    • rechts op de weg,
    • op de berm,
    • op de parkeerstroken.

    Ook daar is het belangrijk dat u goed zichtbaar en goed beschermd bent.

Vertrekt u naar het buitenland? Vraag dan eerst de nodige inlichtingen; de situatie verschilt sterk van land tot land.